Spaniens valuta er euroen (€)


Spaniens valuta er euro.
Sedler findes i: 5, 10, 20, 50, 100, 200 og 500 euro. Mønter i 1, 2, 5, 10, 20 og 50 cent og 1 og 2 euro. 1 euro er 100 cent.

Veksle penge i Spanien

Det er fint at tage danske penge med til Spanien og veksle mens du er der, men pas på at du ikke bliver snydt og at du får en rimelig kurs. For eksempel er det dyrere at veksle i lufthavnen end på hoteller og vekselsteder. Der er mange mindre vekselsteder rundt om i byerne. Du kan også veksle i Danmark inden din afrejse, så er kurserne pålidelige og du er sikker på ikke at blive snydt. Det er godt altid at have nogle kontanter, da du ikke kan forvente, at alle kan modtage betaling med kreditkort.

Hæveautomater

Det er også muligt at hæve penge i pengeautomater, der er overalt. Så behøver du ikke du går rundt med store beløb på dig. I de fleste byer og turistområder er der masser af hæveautomater (ATM). Du kan som regel bruge din danske Hævekort, VISA-kort eller Mastercard til at hæve penge i pengeautomater i Spanien. Du betaler normalt et gebyr på 30kr til din danske bank.

Kreditkort i Spanien

De fleste store varehuse, hoteller, caféer, og turistområder accepterer kreditkort i Spanien. I små lokale butikker, må man der i mod oftest betale kontant, så det er altid godt at have kontanter på sig. Benytter du dit kreditkort i butikken eller restauranten betales der ikke gebyr til din danske bank, men giv aldrig dit kort fra dig ved betaling.